Економіка та бізнес
30 вересня 2019
В Уряді очікують, що у наступні 5 років економіка України зросте на 40%
Уряд планує витрачати 70% бюджетних доходів на розвиток економіки, а 30% — на соціальне забезпечення.
news-image

70% додаткових доходів бюджету, які з'являться внаслідок економічного зростання, уряд витрачатиме на інвестування в економіку України. Решту 30% витрачатимуть на соціальний захист населення. Про це йдеться у програмі дій уряду, текст якої опублікували на сайті парламенту, передає «Є!»

Звичайно, всі проблеми не вдасться вирішити одразу, і нам потрібно почати із стимулювання економічного розвитку, щоб у держави з’явилися необхідні ресурси для розв’язання соціальних проблем. Тому нові надходження до бюджету ми будемо розподіляти за принципом 70/30, де 70% має інвестуватися в розвиток економіки, а 30% буде витрачено на соціальне забезпечення», — зазначається в програмі дій уряду.

Там очікують, що у наступні 5 років економіка України зросте на 40%. При цьому 1% економічного зростання, за розрахунками уряду, має дати додаткові 15 мільярдів гривень нових надходжень до бюджету.

Відтак, можна зробити висновок, що уряд очікує, що внаслідок економічного зростання бюджет України отримає додаткові 600 мільярдів гривень, з яких 420 мільярдів інвестують в економіку, а 180 мільярдів у соціальний захист.

Ми свідомі того, що ці 5 років будуть непростими, проте наш Уряд докладе усіх зусиль, щоб до 2025 року Україна стала мирною, конкурентоспроможною та інвестиційно привабливою державою з прозорими умовами ведення бізнесу, високими соціальними стандартами, розвинутою демократією, захищеними правами людини і свободами та сервісноорієнтованою державною службою – успішним прикладом стрімкого зростання в Європі та світі», — повідомляють у документі.

Зазначимо, що 30 вересня програму дій уряду зареєстрували у Раді.

Програмою передбачено надходження в економіку України 50 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій до 2025 року, а також зростання ВВП на 40%, створення нових робочих місць, підвищення народжуваності населення тощо.

В уряді повідомляли, що програма дій може стати основою нової кредитної програми, яку Україна укладе з Міжнародним валютним фондом. Це означає, що реформи, які уряд закладе у цю програму, стануть передумовами для отримання траншів програми.

Порядком денним можливої підтримки з боку МВФ може стати програма дій уряду, яку буде презентовано Кабінетом міністрів 29 вересня 2019 року», — повідомляли у Міністерстві фінансів за підсумками роботи місії МВФ в Україні.
Читайте також: Кабмін розробив і схвалив законопроект про легалізацію грального бізнесу