Економіка та бізнес
28 вересня 2019
Народному депутату Верховної Ради України 8 скликання Станіславу Березкіну повідомили про підозру в заволодінні 20 млн доларів «Ощадбанку»
До злочинної діяльності депутат привертав і інших осіб, в тому числі службовців банківської установи
news-image

Про це повідомили в прес-службах Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), інформує «Є!», з посиланням на socportal.info.

Слідством було встановлено, що колишній народний депутат Березкін, як бенефіціар групи компаній “Креатив”, в кінці 2013 — напочатку 2014 організував заволодіння коштами державного банку АТ “Ощадбанк” в сумі 20 млн. До злочинної діяльності депутат привертав і інших осіб, в тому числі службовців банківської установи.

Пізніше ці кошти надійшли на рахунок однієї з компаній групи “Креатив” та легалізовані шляхом перерахування на рахунки іноземних компаній (в тому числі офшорних юрисдикцій) нібито на виконання контрактів з постачання тропічного масла. Після за ці кошти було придбано активи в Одесі і на Чорноморському узбережжі, а корпоративні права на них передані дітям екс-нардепа.

У п’ятницю, 27 вересня, детективи НАБУ повідомили ексдепутату Станіславу Березкіну про підозру в розтраті майна, вчиненій організованою групою, відмиванні коштів та службовому підробленні (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч .3 ст.209, ч.3 ст.27, ч.1 ст.366 КК України).

  • Нагадаємо, 24 жовтня 2018 року САП підготувала подання на притягнення до відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна (група “Воля народу”) у справі про заволодіння 20 млн доларів державного банку “Ощадбанк”.
  • 20 листопада минулого року народні депутати не підтримали це подання.
  • 11 вересня 2019 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає скасування депутатської недоторканності.
Читайте також: Віктор Медведчук заявив, що вимоги МВФ - це знущання над українцями