Події
26 вересня 2019
На митниці викрили масштабну схему контрабанди товарів до Польщі
За зміну сума хабарів доходила до 150 тис. гривень.
news-image

Служба безпеки України викрила механізм отримання хабарів співробітниками митної служби на міжнародному пункті пропуску "Устилуг" у Волинській області, за зміну сума хабарів доходила до 150 тис. гривень. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на РБК-Україна.

Повідомляється, що митники вимагали хабарі за безперешкодний пропуск через державний кордон товарів народного споживання.

За суму від тисячі до півтори тисячі гривень неправомірної вигоди з кожного автомобіля митники обіцяли громадянам не створювати штучних перешкод при перевезенні продукції широкого вжитку. За попередніми висновками експертів, загальний розмір "данини", яку митники обклали українських громадян, сягав від 60 до ста 150 тис. гривень за зміну", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали інспектора митниці під час отримання хабара. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України. Повідомляється, що тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших посадових осіб, причетних до протиправної діяльності.

Читайте також:«Не мовчіть!»: Зеленський закликає українців повідомляти про корупцію на «гарячу лінію»