Політика
25 вересня 2019
Медведчук: Вимоги Росії і Європи до України по миру знаходяться в рамках Мінських угод
Політик упевнений, що врегулювати конфлікт і повернути мир можна тільки виконуючи Мінські угоди.
news-image

Вимоги Росії і європейських країн до України з мирного врегулювання знаходяться в рамках Мінських угод. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив співголова політичної фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» Віктор Медведчук, пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії. 

Якщо «руки Кремля» роблять так, щоб життя громадян України покращилося, то таких рук має бути багато. Це перше. Друге, щодо кореляції. Я з вами згоден. Є питання. Але є питання по Криму, і ми говоримо про те, що Крим - це Україна. А коли мені кажуть: «А як повернути Крим?», Я кажу: «А чому мені ви ставите це питання? Давайте задамо його пану Турчинову, як пішов від нас Крим, давайте задамо його пану Порошенко. А що вони будуть робити для того, щоб повернути Крим?», - зазначив він.

Політик упевнений, що врегулювати конфлікт і повернути мир можна тільки виконуючи Мінські угоди. 

Є Мінські угоди, а вони безальтернативні, якщо вам подобається, в Вашингтоні, в Парижі, в Берліні, в Брюсселі, в Москві, в Донецьку, в Луганську і в Києві, і їх треба реалізовувати. І я кажу, як це можна зробити, я розробляю і пропоную мирний план. Давайте відновимо територіальну цілісність. Можна це зробити без Путіна? Ну, ви знаєте, можете не говорити, але я вам скажу: не можна. Значить, треба домовлятися. А ось коли ми говоримо про Крим, то треба вимагати від влади, щоб вона пропонувала і щоб були притягнуті до відповідальності ті в Україні, завдяки яким Крим пішов, на жаль. Хочеться вірити, що це сталося тимчасово», - резюмував Віктор Медведчук.

Читайте також:У РФ вважають безглуздою заяву Зеленського про умови її повернення у «Велику вісімку»