Політика
24 вересня 2019
Медведчук: Під тиском влади Нацрада перетворилася в ресурс боротьби з незалежними ЗМІ
Віктор Медведчук заявив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення стала ресурсом боротьби з незалежними ЗМІ
news-image

Про це парламентарій повідомив в ефірі соціально-політичного ток-шоу «Голос народу» на телеканалі «112 Україна», пише «Є!»  з посиланням на «Опозиційна Платформа - За Життя».

За його словами, дії Нацради є незаконними - регулятор просто намагається догодити нинішній владі.

Ви знаєте, дивіться, Верховна Рада в першому читанні прийняла закон щодо можливості продовження повноважень членам Нацради, які сьогодні втратили в зв'язку з терміном дії свої повноваження, і прийняття рішення з їх участю є незаконним. Це стосується і каналу "112 Україна", можливості прийняття рішення, це стосується і телеканалу NewsOne », - зазначив Віктор Медведчук.

Політик також акцентував увагу на тому, що з відповідною ініціативою виступили представники фракції «Слуга народу», а члени Нацради намагаються догодити владі, щоб «продемонструвати свою завзятість в цьому питанні».

Тому Верховна Рада (а ініціаторами, ви пам'ятаєте, хто виступив, це фракція "Слуга народу") намагається усунути цей недолік і цю прогалину. Ну, ми за цим, безумовно, спостерігаємо, ми категорично виступали проти, і ми не голосували за цей законопроект. У цих діях є незаконність діяльності Національної ради, який перетворився в ресурс боротьби з незалежними ЗМІ. Причому ми розуміємо, чому він це робить. Тому що сьогодні розслідується справа про розкрадання, зловживання на 100 млн грн саме Нацрадою ... »- розповів нардеп.

Раніше голова Політради партії «Опозиційна Платформа - За Життя» Віктор Медведчук заявив, що чинна влада намагається закрити рот вільним і демократичним ЗМІ, які представляють позиції усіх політичних сил.