Шоу-біз та культура
24 вересня 2019
Фільм «Ціна правди» про Голодомор в Україні отримав головну нагороду польського кінофестивалю
Ще одна стрічка, створена за підтримки Держкіно, отримала престижну нагороду.
news-image

Після перемоги українського фільму "Штангіст" на кінофестивалі в Греції ще одна стрічка, створена за підтримки Держкіно, отримала престижну нагороду, пише «Є!» з посиланням на 112.

Як повідомляє Держкіно у Facebook, одна з найочікуваніших кінопрем'єр цієї осені, польсько-українсько-британський фільм про Голодомор в Україні "Ціна правди" переміг на кінофестивалі в Гдині (Польща), який проходив з 16 по 21 вересня.

Історичний трилер польського режисера Аґнєшки Холланд отримав головну нагороду фестивалю - "Золотих Левів". Крім того, художник-постановник стрічки Гжегож Піонтковський отримав спеціальний приз за найкращий продакшн-дизайн.

В основу фільму покладена реальна історія британського журналіста Гарета Джонса, який в 1933 році відправився в СРСР. Він хотів розповісти світові правду про злочини сталінського режиму і, зокрема, про Голодомор в Україні. Однак західні політики вирішили не брати до уваги незручну для них правду, а авторитетні видання не публікували його репортажі. Статті, які Гарет Джонс написав під час своєї подорожі по Україні в ті роки, з часом надихнули Джорджа Оруелла на створення роману "Скотний двір".

Світова прем'єра стрічки під назвою "Mr. Jones" відбулася на 69-му Берлінському кінофестивалі, а нещодавно фільм потрапив до лонг-листа премії Європейської кіноакадемії. Вже 28 листопада "Ціна правди" вийде у широкий український кінопрокат.

Щорічний Польський фестиваль художніх фільмів у Гдині проводиться з 1974 року і є одним з найстаріших фестивалів в Європі. Основна увага на фестивалі приділяється яскравим польським кінопрем'ерам, захід супроводжується червоними доріжками і великою кількістю зірок польського кінематографа.

Читайте також:Рада створила привабливі умови іноземним кінокомпаніям для зйомок в Україні