Події
23 вересня 2019
Обласні ради звернулися до Зеленського із проханням відтермінувати введення ринку землі в Україні
Також депутати закликають президента ініціювати всеукраїнський референдум з цього питання.
news-image

Одразу декілька обласних рад: Одеська, Хмельницька, Херсонська та Полтавська  ухвалили  звернення до президента України з проханням відтермінувати введення ринку землі в Україні та заборонити її продаж іноземцям та іноземним кампаніям. Також депутати закликають президента ініціювати всеукраїнський референдум з цього питання. Про це пише Всеукраїнська аграрна рада, передає «Є!»

Аналогічні звернення також ухвалили понад 20 міських, районних, сільських та селищних рад по всій території України. Ініціатором прийняття звернень виступила ГС «Всеукраїнська Аграрна Рада».

У зверненнях депутати підкреслюють, що земля має бути ресурсом розвитку саме українського народу, а не об’єктом наживи для іноземних спекулянтів та олігархів, зокрема росіян та кремлівської кліки, представники якої вже давно обзавелися паспортами країн ЄС, Великої Британії та США.

Одним з найважливіших питань, яке хвилює нас, аграріїв та всіх жителів є чи стануть українці наймитами на власній землі, чи продовжать і далі в Україні рости земельні латифундії?», - йдеться у тексті звернень.

Депутати місцевих рад закликають Президента України ініціювати широке громадське обговорення покрокового запровадження ринку землі із обов’язковим залученням аграріїв. Також у зверненнях пропонується ініціювати проведення всеукраїнського референдуму щодо запровадження і Україні ринку землі с/г призначення. В тому числі щодо заборони іноземцям прямо чи опосередковано набувати у власність українську землю.

Читайте також: Більшість українців проти скасування мораторію на землю - опитування