Події
23 вересня 2019
Вбивство Михайла Круга розкрито
За словами одного зі співучасників злочину, вбивство співака не планувалося.
news-image

Член банди «Тверські вовки» Олександр Агєєв зізнався в участі у вбивстві співака Михайла Круга. Про це в понеділок, 23 вересня, повідомляє прес-служба Слідчого комітету Росії (СКР), передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Олександр Агєєв дав свідчення про напад ним спільно з ще одним учасником банди Дмитром Веселовим на будинок Михайла Круга», - йдеться в повідомленні.

За словами Агеєва, вбивство співака не планувалося. За вказівкою кримінального авторитету міста Твері, відомого в певних колах як «Лом», який загинув у 2006 році, він разом з Веселовим повинен був проникнути в житло Михайла Круга і викрасти антикваріат і цінності.

За задумом замовника, Михайло Круг, виявивши факт розкрадання майна, мав звернутися до нього за допомогою, а той "знайде" викрадене, після чого співак стане йому зобов'язаним і буде виплачувати частину гонорарів від концертної діяльності», - йдеться в повідомленні.

Однак Михайло Круг з сім'єю опинився вдома.

Перешкоди, що виникли, Веселов, не замислюючись, вирішив усунути, застосувавши до тещі Круга насильство. Коли на шляху зловмисника раптово виник Михайло Круг, Веселов вистрілив у нього 2 рази з наявного у нього пістолета «ТТ» калібру 7,62 мм, а потім застрелив собаку, яка охороняла хол першого поверху», - розповіли в СКР.

Після цього Веселов і Агєєв з місця злочину зникли, а співак помер у лікарні Твері внаслідок вогнепальних поранень грудей і живота.

Також повідомляється, що Веселов був убитий в березні 2003 року ще одним учасником банди «Тверські вовки» Олександром Осиповим (Осипов «молодший»), який також в даний час відбуває покарання у вигляді довічного позбавлення волі. За його словами, мотивом вбивства Веселова стала помста.

Він повідомив, що був знайомий зі співаком і був шанувальником його творчості і, дізнавшись, що в смерті Круга винен Дмитро Веселов, застрелив останнього в лісовому масиві на території Кимрського району Тверській області», - йдеться в повідомленні.

Враховуючи смерть Дмитра Веселова, підозрюваного у вбивстві співака Михайла Круга, було прийнято рішення про припинення кримінальної справи та кримінального переслідування.

Нагадаємо, Михайла Круга вбили в його власному будинку у Твері в ніч з 30 червня на 1 липня 2002 року, смертельно поранивши артиста.

6 серпня 2019 року кілер банди "Тверські вовки" Олександр Агєєв, який відбуває довічне покарання,  взяв участь у слідчому експерименті в будинку Михайла Круга і зізнався у вбивстві артиста.

Довідка: Михайло Круг - російський поет і бард. Автор і виконавець пісень в жанрі шансон, один з найпопулярніших представників жанру. Шанувальники називали його «королем російського шансону». Автор і виконавець пісні «Владимирский централ», що стала одним з найвідоміших зразків російського шансону. 

Читайте також: У Миколаєві затримали підозрюваного у вбивстві трьох працівників АЗС