Політика
19 вересня 2019
Медведчук: Влада, незважаючи на міжнародні домовленості, не має наміру виконувати Мінські угоди (відео)
Віктор Медведчук розповів про те, як він оцінює вчорашні переговори в Мінську.
news-image

Голова Політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктор Медведчук, відповідаючи на питання журналістів в кулуарах ВР, розповів про те, як він оцінює вчорашні переговори в Мінську, пише «Є!» з посиланням на сайт політичної партії

Наскільки я розумію і наскільки я чую за повідомленнями в ЗМІ, ніяких домовленостей не досягнуто», - заявив парламентарій.

Віктор Медведчук нагадав: 2 вересня під час зустрічі радників глав держав «нормандської четвірки» було прийнято рішення, що «формула Штайнмайера» повинна бути письмово зафіксована. Однак, як зазначив політик, вчора в Мінську була відмова від відповідного затвердження і підписання документа.

За словами Медведчука, міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розуміє «формулу Штайнмайера» виключно в своєму прочитанні.

Він правильно говорить про те, що необхідно проводити вибори і в перший день після виборів вступає в силу закон про особливий статус, який був прийнятий, але не розблокований», - заявив Медведчук.

При цьому він підкреслив: Пристайко не говорить про те, що «Мінські угоди передбачають постійну основу внесення змін до Конституції і запровадження, імплементацію до Конституції особливого статусу».

Парламентарій також зазначив, що для проведення виборів на Донбасі Верховна Рада України повинна прийняти закон про вибори на цих неконтрольованих територіях. 

А для того, щоб Верховна Рада прийняла цей закон (я йду далі), згідно з Мінським угодами, необхідно узгодити модальність цього закону з донеччанами, жителями Луганська. Тобто це не короткий термін для підготовки і це довге логістичне плече», - заявив Медведчук.

Політик особливо відзначив, що з 2016 року питання мирного врегулювання на Донбасі так і не зрушено з місця: 

У жовтні 2016 року на останній, до речі, зустрічі глав держав "нормандської четвірки" була прийнята "формула Штайнмайера" і те, що вона буде реалізовуватися. Але Україна відмовилася тоді від її реалізації. Минуло більше трьох років. Фактично три роки пройшло. А віз і нині там».

Нагадаємо, партія "Опозиційна платформа - За життя» послідовно виступає за реалізацію «Комплексу заходів з виконання Мінських угод», оскільки вони визнані безальтернативними в усьому світі.

Читайте також:У РФ вважають безглуздою заяву Зеленського про умови її повернення у «Велику вісімку»