Шоу-біз та культура
18 вересня 2019
«Чорнобиль» отримав 7 нагород премії «Еммі»
Міні-серіал від НВО зібрав 7 нагород, зокрема і за "Найкращий саундтрек".
news-image

Міні-серіал від НВО зібрав 7 нагород, зокрема і за "Найкращий саундтрек". Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

Серіал "Чорнобиль" про аварію на Чорнобильській АЕС став лауреатом премії "Еммі" в 7 категоріях. Так, зокрема, саундтрек до шоу визнаний найкращим.

Саундтрек створила ісландська віолончелістка Хільдур Гуднадоттір (Hildur Guðnadóttir).

Було чудово спостерігати за реакцією на "Чорнобиль" від HBO цього літа. Я записала звуки будівельних блоків для саундтреків разом з Крісом Вотсоном і продюсером Семом Слейтером на Ігналінській електростанції в Литві, на ядерному реакторі, знятому з експлуатації", - пояснила Хільдур.

Вона зазначила, що класичні інструменти не використовувались, звуки були перетворені на музику, і єдиним традиційним інструментом був голос Гуднадоттір, який у подальшому оброблявся з використанням імпульсних відкликів. 

Я хотіла показати глядачу, як це – бути так, розповісти історію страху, втрати, і зрештою, людської помилки", - додала композитор.

Усього у "Чорнобиля" 7 перемог: за "Найкращий міні-серіал", у номінації "Найкращий актор" (Джаред Гарріс у ролі Валерія Легасова), "Найкращий актор другого плану в міні-серіалі або фільмі" - Стеллан Скарсгорд в ролі Бориса Щербини, "Найкраща актриса другого плану в міні-серіалі або фільмі" - Емілі Вотсон в ролі Уляни Хомюк, "Найкраща режисура міні-серіалу, фільму або драматичної програми", - Йохан Ренк та "Найкращий сценарій міні-серіалу, фільму або драматичної програми" - Крейг Мейзін.

"Гру престолів" визнали найкращою в категорії Creative Arts. Також серіал нагороджений за найкращий акторський склад, найкращі візуальні ефекти, найкращі костюми, найкращий грим, найкращий саундтрек і роботу зі звуком, роботу каскадерів, дизайн заставки і кастинг тощо. 

Також сім нагород отримав документальний фільм "Фрі-соло National Geographic". А комедійний серіал "Дивовижна місіс Мейзел" удостоєний шести нагород.

Читайте також:Названа найбільш високооплачувана актриса в світі