Політика
17 вересня 2019
В японському стилі та з садом: Сусіди Гонтаревої розказали, як виглядав будинок до пожежі (відео)
Сама пожежа тривала недовго, проте будинок згорів ущент.
news-image

Будинок екс-голови Нацбанку України, який згорів у ніч на вівторок попередньо внаслідок підпалу, був виконаний у японському стилі та мав великі панорамні вікна. Сама пожежа тривала недовго, проте будинок згорів ущент.

Про це повідомив один із мешканців с. Гореничі під Києвом Денис Іванеско у коментарі телеканалу 112 Україна, пише «Є!».

Я прибіг - почитав в інтернеті, прибіг з пробіжки, о пів на дев'яту вже все тут було - ну, загашено, тільки поліція була... Дорога територія, її дорого обслуговувати, тому що схил великий, перепад висот, і тут хороший сад у такому японському стилі був, тобто на одне обслуговування дорого йшло. А будинок був зроблений за дуже високого стандарту. Тут не було батарей, він був з опаленням повітрям, на 4 спальні, якщо я не помиляюся. Ось тут високі вікна такі в підлогу стояли, дуже симпатичні. І такий тут газончик був з поливом, ну, в такому, японському стилі, дуже оригінальний будинок, десь йому років 12, я так думаю. В Гореничах зазвичай таке, знаєте, народна архітектура, "отут мені башточку збудуй", а тут - стильний архітектурний будинок", - зазначив Іванеско.

Кореспондент телеканалу "112 Україна" поспілкувався з очевидцями, за їхніми словами, хтось закинув пляшку із займистою сумішшю, все швидко досить загорілося, буквально за 20 хвилин згорів цей будинок.

Як повідомлялося, будинок Валерії Гонтаревої під Києвом в с. Гореничі згорів у ніч на вівторок внаслідок підпалу. За її словами, зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю через паркан.

За даними ДержНС, ніхто не постраждав внаслідок пожежі. Поліція Київської області відкрила кримінальне провадження за ст. 194 ч. 2 ККУ "Умисне знищення або пошкодження майна" шляхом підпалу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Нагадаємо, 26 серпня Гонтареву в Лондоні збив автомобіль. Тоді вона повідомила, що правоохоронці проводять розслідування, чи був це нещасний випадок або почали реалізовуватися погрози на її адресу. 

У кінці червня 2019 року Гонтарева заявляла, що олігарх й екс-власник "ПриватБанку" Ігор Коломойський погрожує їй. 

Валерія Гонтарева була головою НБУ з червня 2014 року по березень 2018 року.

Читайте також:Коломойський вважає, що підпал будинку може бути вигідний самій Гонтаревій