Спорт
17 вересня 2019
Паралімпійська збірна України посіла 1-ше місце на чемпіонаті світу із плавання
Паралімпійська збірна України з плавання завоювала 55 медалей на чемпіонаті світу у Лондоні.
news-image

Паралімпійська збірна України з плавання завоювала 55 медалей на чемпіонаті світу у Лондоні, що дозволило посісти перше місце у загальному заліку. Про це повідомляє Еспресо.TV, пише «Є!».

Паралімпійська збірна України з плавання повернулась у Київ з Лондона, де виступала на чемпіонаті світу. Українські плавці зайняли перше місце у медальному заліку, маючи в активі 55 медалей, серед яких 17 золотих, 22 срібних і 16 бронзових.

Враження неймовірні, адже команда показала феноменальний результат, у нас найбільша кількість медалей і ліцензій! Однак, часами помітно, що суддівство проти нас. Уявіть собі, спортсмен, який виходить на дистанцію, він готувався 4-7 років, а його знімають з дистанції, бо шапочка не так одягнута. Справа не в тому, що вдягнута технічно погано, а тому що реклама з іншого боку... Наші спортсмени - виховані проблемами", - прокоментував перемогу Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

За підсумками чемпіонату світу із плавання збірна України здобула 18 ліцензій для участі в Паралімпійських іграх у Токіо.

Читайте також:Українець Беленюк став чемпіоном світу