Війна
17 вересня 2019
На Донбасі один військовий загинув, ще двоє поранені
16 вересня бойовик 23 рази порушили режим припинення вогню.
news-image

Під час виконання бойового завдання у зоні бойових дій на Донбасі 17 вересня загинув один військовослужбовець. А 16 вересня двоє військових дістали поранення унаслідок обстрілів.

Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

Також зазначено, що 16 вересня бойовик 23 рази порушили режим припинення вогню. Стріляли поблизу Пищевика, Павлополя, Лебединського, Верхньоторецького, Водяного, Опитного, Невельського, Миколаївки, Мар’їнки, Красногорівки та Новотроїцького. Також обстріли фіксували неподалік Луганського, Новотошківського, Новолуганського, Новгородського та Кримського.

Про чергове перемир'я на Донбасі Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на сході України домовилась 17 липня 2019-го. Так зване «хлібне перемир'я» розпочалося з 21 липня уздовж всієї лінії розмежування, уперше сторони домовились про повний режим тиші, однак майже одразу обстріли знов почались.

6 серпня 2019-го стало відомо, що бойовики обстріляли позиції Збройних сил України в районі населеного пункту Павлопіль, унаслідок чого загинули четверо українських військових. У зв’язку з цим президент України Володимир Зеленський закликав лідерів «нормандської четвірки» якомога швидше зібратися для відновлення перемовин, а вранці 7 серпня Зеленський подзвонив президенту РФ Володимиру Путіну. Згодом стало відомо, що Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон планують організувати саміт у «нормандському форматі».

Під час зустрічі з Макроном президент Росії Володимир Путін заявив, що відчуває «обережний оптимізм» щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте також:Доба в ООС: Бойовики 16 разів порушили «режим тиші», застосовуючи гранатомети і міномети