Політика
12 вересня 2019
«Слуга народу» Ткаченко забажав дострокових виборів у Києві
Колишній гендиректор 1+1 стверджує, що Кличко неспроможний керувати столицею.
news-image

Нардеп від "Слуги народу" Олександр Ткаченко вважає за доцільне провести дострокові вибори у Києві для повного перевантаження влади. Про це він написав у Фейсбуці, передає «Є!»

Сьогодні стало відомо, що сесія Київради, скликана за ініціативи мера не змогла зібратися на свою сесію. Це стало підтвердженням неспроможності В.Кличка управляти містом. Відсутність єдності команди та підтримки киян.

Напевно настав час зробити повне перезавантаження влади і провести дострокові вибори у Києві - як Київради, так і мера. Корупція, засилля забудовників, неврахування елементарних потреб громад міста - мають піти в минуле", - написав Ткаченко.

Він також заначив, що наразі над новим Законом про столицю працюють депутати і профільні фахівці.

Як пише УП, команда Зеленського розглядала кандидатури Ткаченка і Андрія Холодова (бізнесмен і кум дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко) на посаду голови КМДА.

Також в серпні Ткаченко допускав, що може балотуватися в мери Києва.

Але у вересні на питання УП про можливу участь у виборах мера Києва він не спростовував, але і не підтверджував цю інформацію, а просто віджартовувався.

Як стало відомо, сьогодні, 12 вересня, мер Києва Віталій Кличко заявив, що збирається консультуватися з головами депутатських фракцій та груп про дострокового припинення повноважень Київради.

Пізніше в прес-службі Київради повідомили, що консультації мера пройдуть 17 вересня о 17:00.

Читайте також: Звільнення Кличка: киянам призначають гауляйтера - екснардеп