Політика
12 вересня 2019
Верховна Рада прийняла закон про відстрочку штрафів для «євробляхерів»
Законопроект вніс до парламенту президент Володимир Зеленський.
news-image

Верховна Рада України 12 вересня прийняла в основі і в цілому законопроект №1030 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про відстрочення застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України", передає «Є!» із посиланням на "ГОРДОН".

Це той законопроект, який не дає можливості штрафувати власників так званих евроблях", - заявив перед початком обговорення спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

Нардеп від "Європейської солідарності" Ніна Южаніна закликала парламентаріїв не підтримувати цю законодавчу ініціативу, бо, за її словами, Рада минулого скликання вже знайшла компромісне рішення з приводу штрафів для власників автомобілів на єврономерах і в країні не варто створювати прецедент невиконання законодавства.

Спікер поставив документ на голосування в першому читанні, його підтримали 276 народних депутатів. Після цього нардепи прийняли документ у другому читанні 284 голосами.

Проектом закону пропонується продовжити на 90 днів термін вступу в силу окремих положень законодавчих актів України, якими передбачена посилена відповідальність за порушення при переміщенні транспортних засобів в митних режимах тимчасового ввезення та транзиту через територію України", - сказано в пояснювальній записці до документа.

Законопроект №1030 вніс до Верховної Ради 29 серпня президент України Володимир Зеленський, документ визначено як невідкладний.

Нагадаємо, Верховна Рада 15 травня ухвалила в цілому законопроект, продовжив до 24 серпня перехідний період, після якого з власників "евроблях" будуть стягуватися штрафи за порушення термінів митного оформлення.

Читайте також: Зеленський пропонує парламенту ще раз відтермінувати штрафи для власників євроблях