Суспільство
6 вересня 2019
«Пласт» починає збирати гроші на розвиток організації
Верховна Рада ухвалила закон "Про державне визнання і підтримку Пласту", проте президент Зеленський не підписав його.
news-image

Національна скаутська організація України "Пласт" заявила про початок масштабної кампанії зі збору коштів на інституційний розвиток організації. Про це ідеться в заяві, опублікованій на сторінці організації у Facebook, передає «Є!»

Відсутність прямої державної фінансової підтримки не зупинить реалізації наших планів та стратегічних цілей. Саме тому ми розпочинаємо масштабну фандрейзингову кампанію зі збору коштів на інституційний розвиток нашої організації. Залучені кошти допоможуть підготувати нових волонтерів-виховників та створити нові осередки "Пласту"", - ідеться в заяві.

Також у документі наголошується, що з огляду на резонанс, який викликав закон № 10184 від 25.03.2019 "Про державне визнання і підтримку Пласту – Національної скаутської організації України", найважливішим у цьому законі для "Пласту" є саме державне визнання українського пластового (скаутського) руху і його внеску у здобуття та розбудову незалежності України.

Окрім того, "Пласт" висловлює подяку ініціаторам закону за пропозицію закріпити державне фінансування для діяльності організації.

Та в умовах дискусії, що склалася, ми закликаємо парламент ухвалити правки до закону, вилучивши з нього норми про пряме державне фінансування. Разом з тим, ми продовжимо використовувати існуючі механізми фінансування для громадських організацій, такі як публічні прозорі конкурси. Також готові долучатися до розробки нових ефективних моделей фінансування інституційного розвитку громадських організацій", - ідеться в заяві.

Також у заяві наголошують, що ""Пласт" був, є і залишиться неполітичною громадською організацією".

Закликаємо усі політичні сили утриматись від використання імені "Пласту" у власних політичних інтересах. Також дякуємо всім нашим волонтерам та прихильникам за підтримку", - зазначається в документі.

Нагадаємо, 30 травня Верховна Рада ухвалила закон "Про державне визнання і підтримку Пласту — Національної скаутської організації України". "За" проголосували 228 народних депутатів.

4 вересня Президент Володимир Зеленський повернув Верховній Раді закон про державне визнання "Пласту" зі своїми пропозиціями.

Читайте також: Зеленский відмовився підписувати закон про підтримку «Пласту» та повернув його до парламенту