Політика
5 вересня 2019
Анулювання ліцензії каналу NewsOne - це наруга над свободою слова і демократією, - Опозиційна Платформа - За Життя
Рішення Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення звернеться до суду про анулювання ліцензії телеканалу NewsOne - це наруга над Конституцією, свободою слова, демократією і правами українських громадян
news-image

Таку заяву на своєму офіційному сайті зробила політична партія «Опозиційна Платформа - За Життя», пише «Є!»  з посиланням на Опозиційна Платформа-За Життя.

Ми будемо домагатися відповідальності чиновників Нацради за порушення Конституції і Законів України, зловживання владою і напад на українську демократію. Пройшовший в минуле режим Порошенко ненавидів свободу слова. Минула влада завжди прагнула підкорити собі незалежні засоби масової інформації, поставити їх на службу своїй печерній нацистській ідеологічній доктрині », - йдеться в заяві.

Саме тому, вважають опозиціонери, попередня влада цілеспрямовано намагалася вводити цензуру, переслідувати журналістів і блогерів, покривати напади на редакції незалежних ЗМІ.

Навіть після політичної поразки режиму його найвірніші маріонетки все ще нападають на українську демократію. Прихвосні Порошенко з нацради намагаються наостанок хоча б кинути останній камінь в свободу слова в Україні. Конституція України (ст. 15, 34), Закон України про інформацію (ст. 2), Закон України про телебачення і радіомовлення (ст 4.) гарантує українським громадянам право на свободу слова, на свободу вираження своїх думок і переконань, відкритість, доступність і свободу обміну інформацією. Сьогоднішнє рішення Національна рада з питань телебачення і радіомовлення - явне і неприкрите порушення цих принципів і норм », - впевнені в партії.

Також в заяві йдеться про те, що Опозиційна Платформа - За Життя ініціює звернення до правоохоронних органів для притягнення до кримінальної відповідальності чиновників Нацради, які дозволили зловживання владою, порушення Конституції і Законів України.

Ми звертаємося до посольств країн-партнерів, представництва ООН і моніторингової місії ОБСЄ в Україні, представництвам міжнародних організацій і міжнародних правозахисних співтовариств із закликом дати оцінку рішенням Національної Ради », - підкреслили опозиціонери.

Крім того, в депутати від цієї політичної сили мають намір ініціювати в парламенті повну зміну всього складу Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення.

Потрібно перезавантажити цей заповідник ксенофобії, націоналізму і нетерпимості, зігнати з посад цих набридливих осінніх мух. Опозиційна Платформа - За Життя виступає за неухильне дотримання принципів демократії, свободи слова і норм Української Конституції. Нацизму, нетерпимості та ксенофобії не повинно бути місця в Україні. Повторення режиму цензури, «інформаційних резервацій» і заборон українське суспільство не потерпить », - підсумували в Опозиційній Платформі - За Життя.