Резонанс
5 вересня 2019
Звільнення Кличка: киянам призначають гауляйтера - екснардеп
На думку політика, нова влада "хоче очолити корупцію".
news-image

Схема взяття Києва під контроль адміністрацію президента Зеленського ідентична до того, яким чином це відбувалося за Януковича. Про це написав у Фейсбуці екснардеп Ігор Луценко,коментуючи рішення Кабміна щодо звільнення Віталія Кличка с посади голови КМДА, передає «Є!»

Утім, пояснення цього рішення цілком відповідає духові часу. Мовляв, це боротьба з корупцією - нібито корупціонер Столар зазомбував міського голову, і корупційні схеми можна припинити лише призначенням Кличкові кваліфікованого смотрящего, тобто менеджера від Зеленського.

Особисто для мене очевидно, що це ніяка не боротьба з корупцією, це намагання її очолити. Якби дійсно було бажання припинити кримінальні схеми - мусили працювати органи котрі власне за це відповідають - НАБУ або державне бюро розслідувань. І САМЕ ВОНИ МАЛИ Б СТВОРИТИ ПЕРШИЙ В ІСТОРІЇ ПРЕЦЕДЕНТ ПОКАРАННЯ ВИННИХ У РОЗРОБЛЕННІ РЕСУРСУ СТОЛИЦІ.

Але ліквідувати корупційні схеми і карати винних ніхто не поспішає. Натомість дуже хочеться поставити на потоки свою людину", - висловився екснардеп.

Також він зазначив, що такі дії нової влади свідчать про те, що вона не впевнена, що зможе організувати та виграти вибори міського голови.

Якби була така впевненість у своїх силах, то ці вибори сталися буквально зараз. Натомість нам у Київ призначають чергового гауляйтера. Принагідно ще скажу, що практика призначення гауляйтера на обласній адміністрації її є рудиментом авторитарної системи. Це просто вкрай недемократично!", - висловився Ігор Луценко.
Читайте також: Кабмін погодив звільнення Кличка