Політика
4 вересня 2019
Зеленський призначив Анну Коваленко заступницею голови Офісу президента
Президент України Володимир Зеленський призначив Анну Коваленко заступницею керівника Офісу президента
news-image

Відповідний указ №653/2019 опублікований на сайті президента, пише «Є!»  з посиланням на hromadske.ua.

Анна Коваленко — активістка Майдану, командирка 39-ї сотні Самооборони Майдану, ексрадниця трьох міністрів оборони і міністра інформполітики, експертка з питань оборони та безпеки. Як голова ГО «Жіноча сотня» веде громадсько-політичну діяльність у напрямках ґендерної та культурної політики.

Вищу освіту отримувала в КНУТКіТ імені Карпенка-Карого, магістр театрознавства. Пізніше Коваленко пройшла курс із гуманітарного права і військовому командуванню в Швейцарії. Аспірантка Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Публічне управління». Дисертаційне дослідження «Демократичний цивільний контроль над розвідкою і контррозвідкою в Україні».

Обрана народною депутаткою України за списком партії «Слуга народу» під №30.

Сильні і сучасні сили безпеки та оборони, які служать та одночасно підзвітні дійсно українському народові – ось, фактично, наша задача. Швидкі та якісні реформи, інтеграція в НАТО, сумісність з військами НАТО — це підвищення нашої обороноздатності. Дякую за довіру новій команді», — прокоментувала своє призначення Анна Коваленко.

Раніше Зеленський підписав укази, якими призначив юристку Ольгу Піщанську першою заступницею голови Антимонопольного комітету, а викладачку Ірину Копайгору — державною уповноваженою АМКУ. Остання — дочка університетського викладача Зеленського.

Читайте також:Зеленський підписав указ про відзначення Дня безпеки пацієнтів