Резонанс
4 вересня 2019
Вибух на подвір’ї ректора: стало відомо, що було у записці зловмисників
Записку злочинець залишив біля вибухового пристрою.
news-image

Як повідомлялось, 4 вересня було скроєно замах на ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого, передає «Є!»

Вибух саморобного пристрою стався на подвір’ї приватного будинку по вулиці Тернопільській у селі Петриків.

Від вибуху поранень зазнав сам господар та його дружина. Потерпілі госпіталізовані.    

Резонансну подію на брифінгу прокоментував начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

З його слів відомо, що вибуховий предмет був начинений металевими складовими і детонував тоді, коли потерпілий підняв його.  

Олександр Богомол припустив, що дана резонансна подія може бути пов’язана з випадком, який трапився на початку серпня в обласному центрі. Тоді детонував саморобний вибуховий пакет, який лежав на капоті іномарки.

На мою думку, ці дві події пов’язані, принаймні, припускаю, що це може бути справа рук одних і тих же людей чи людини", - зазначив він.

На запитання журналістів про мотиви та версії злочину, генерал відповів що на даний час розглядається декілька: зокрема, особистий конфлікт, вимагання коштів, громадська та професійна діяльність потерпілого.  

За даним фактом відкрито кримінальну справу за статтею Замах на вбивство.

Як прокоментував Олександр Богомол, підставою для кримінального провадження саме за такою статтею стало  те, що вміст саморобного вибухового пристрою був спрямований на завдання потерпілим тяжких тілесних ушкоджень, а то й заподіяння смерті.

Ще одна підстава – записка, яку залишив зловмисник біля  вибухового пристрою, де були слова «memento mori» (пам‘ятай про смерть).  

Наразі тривають масштабні слідчо-оперативні заходи з метою встановлення та затримання підозрюваних, а також поліцейські через засоби масової інформації  попереджають жителів області про небезпеку, яку можуть нести невідомі сторонні предмети.  

Читайте також: На Тернопільщині ректорові університету підкинули бомбу, йому відірвало кисть руки