Економіка та бізнес
4 вересня 2019
Податкова виставила претензії до «АрселорМіттал» на 9 млрд грн
Найбільше податків компанія недоплатила за використання надр.
news-image

Офіс великих платників податків завершив податковий аудит компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» та повідомив про податкові претензії у розмірі 9 мільярдів гривень. Про це повідомив голова Офісу великих платників податків Євген Бамбізов під час спілкування з журналістами 4 вересня, пише «Інтерфакс-Україна», передає «Є!»

На сьогодні завершено масовий аудит підприємства, ми визначаємо претензії у 9 мільярдів гривень», — повідомив Бамбізов.

За його словами, найбільше «АрселорМіттал» недоплатила податків за використання надр. Також металургійну компанію підозрюють у роботі з підприємствами, що мають ознаки фіктивності.

Ми готові передати матеріали цієї справи до правоохоронних органів», — додав Бамбізов.

Податковий аудит компанії «АрселорМіттал Кривий Ріг» розпочався ще 14 травня 2019 року.

3 вересня на «АрселорМіттал Кривий Ріг» знову прийшли працівники СБУ з перевіркою у справі про «екоцид». Перевірку почали попри те, що у серпні компанія дійшла згоди з Офісом президента про збільшення обсягів фінансування захисту довкілля.

Нагадаємо, нещодавно відбувся гучний скандал щодо втручання СБУ у роботу найбільшого металургійного підприємства України — «АрселорМіттал Кривий Ріг». Зокрема, СБУ порушила проти компанії кримінальну справу за статтею «Екоцид» та наклала арешт на майно, чим заморозила інвестиції на 150 мільйонів доларів. Під час брифінгу в СБУ пояснили, що підозрюють керівництво «АрселормМіттал» у «недбалому ставленні до інвестицій», пише Громадське.

8 серпня в «АрселорМіттал» повідомили, що дійшли згоди з Офісом президента та погодилися збільшити інвестиції у покращення екологічної ситуації у Кривому Розі. Натомість СБУ має зняти арешт з майна компанії.

Читайте також: Голова Податкової: податок на доходи фізосіб потрібно зменшувати