Економіка та бізнес
4 вересня 2019
Гончарук запропонував ввести новий податок на ІТ-галузь
Прем'єр хоче створити ще одну структуру, яка фінансуватиметься за рахунок окремого податку.
news-image

Прем'єр хоче створити ще одну структуру, яка фінансуватиметься за рахунок окремого податку, пише «Є!» з посиланням на РБК.

Кабінет міністрів ініціює створення Фонду IT Creative, Фонду розвитку людського капіталу, який фінансуватиметься за рахунок податків з ІТ-галузі. Про це сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук на зустрічі з експортною ІТ-індустрією в Києві, повідомляє прес-служба уряду.

Як зазначив прем'єр, фонд IT Creative фінансуватиметься за рахунок спеціального збору, який зростатиме від 1% у 2020 році до 5% у 2024 році. Очікується, що Фонд запрацює у 2020 році, а його наповнення складатиме 0,5 млрд грн і буде надалі зростати.

Він пояснив, що гроші з цього Фонду підуть на фінансування трьох напрямків: створення нових кампусів та курсів для ІТ-спеціалістів, фінансування стипендій студентів українських ВНЗ та на гранти для молодих вчених.

Однією з проблем, яка стримує сьогодні розвиток ІТ-галузі, є брак кадрів. Галузь росте на 25-30 тисяч спеціалістів щороку, а університети випускають лише 16 тисяч студентів. Саме тому ми ініціюємо створення Фонду IT Creative. Фонду розвитку людського капіталу, який буде виховувати нових кваліфікованих спеціалістів для галузі", - сказав Гончарук.

Читайте також:Голова Податкової: податок на доходи фізосіб потрібно зменшувати