Суспільство
4 вересня 2019
Зеленський заветував закон про примусову хімічну кастрацію за зґвалтування та розбещення неповнолітніх
Володимир Зеленський наклав вето на закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості".
news-image

Президент Володимир Зеленський наклав вето на закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості", пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Відповідні дані містять у картці закону на сайті парламенту. Зазначається, що сьогодні, 4 вересня, закон було повернуто з пропозиціями президента.

Готується на розгляд з вето президента", - йдеться у графі щодо стану проходження розгляду закону.

11 липня Верховна Рада ухвалила в першому читанні і в цілому як закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості" (№6449).

Законом посилюється відповідальність за зґвалтування та розбещення неповнолітніх осіб шляхом внесення змін до Кримінального кодексу України. Так, у ККУ запроваджується нова стаття 59 -1 "Примусова хімічна кастрація". Відповідно до цієї статті, покарання у вигляді примусової хімічної кастрації полягає у примусовому введенні засудженому антиандрогенних препаратів, які складаються з хімічних речовин, що мають на меті зменшити лібідо та сексуальну активність.

Передбачено, що примусова хімічна кастрація не застосовується до осіб, що вчинили злочини у віці до 18 років і до осіб у віці понад 65 років. 19 липня тодішній голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав цей закон, і його було направлено на підпис президенту.

Читайте також:На Київщині двоє чоловіків викрали жінку, зґвалтували її та пограбували