Україна
2 вересня 2019
Доходи українців перестануть бути таємницею для чиновників
Мінфін розробив законопроект, яким дозволяється обмін інформацією між різними відомствами про українців для перевірки пенсій, субсидій, допомоги, пільг та інших соціальних виплат.
news-image

Доходи українців у найближчому майбутньому перестануть бути таємницею для чиновників, які мають намір посилити обмін інформацією між базами даних різних відомств.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на dilovyi.info.

Мінфін розробив законопроект, яким дозволяється обмін інформацією між різними відомствами про українців для перевірки пенсій, субсидій, допомоги, пільг та інших соціальних виплат, – зазначив автор.

Проект закону розміщений на сайті Міністерства фінансів України.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту, обмін інформацією повинен буде проходити між Мінфіном, МВС і центральними органами виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів України та Міністра внутрішніх справ України, для здійснення повноважень, визначених законодавством. Обмін інформацією буде здійснюватися в електронній формі.

Передбачено введення механізму обміну відомостями, які передаються і приймаються в порядку інформаційної взаємодії інформаційних систем між розпорядником інформаційного ресурсу і його одержувачами відповідно до затвердженого переліку таких відомостей.

Обмін інформацією між зазначеними органами необхідний для:

Реалізації контролюючими органами заходів податкового контролю.

Контролю за сплатою штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Контролю за дотриманням термінів перебування автомобілів на іноземній реєстрації в Україні.

Активізації роботи Держфінмоніторингу.

Обмін даними буде відбуватися таким чином:

Держфінмоніторинг зможе звертатися до бази Міграційної служби для ідентифікації особи українців, перевірки їх документів і т.д.

Мінфін, ДФС і Держфінмоніторинг зможуть отримувати інформацію від МВС про зареєстровані на ім’я конкретної людини автомобілі.

МВС зможе отримати дані від ДФС щодо всіх єврономерів.

МВС, Нацполіція і Мінфін зможуть звертатися до бази ДФС з перевірки джерел доходів, отриманих людьми.

Читайте також:Українців зобов'яжуть декларувати абсолютно всі свої доходи і витрати