Україна
31 серпня 2019
Призначений Вадим Пристайко допустив, що буде здійснена амністія і зняття блокади з Донбасу
Глава МЗС України анонсував амністію і зняття блокади з Донбасу
news-image

Він заявив про це з трибуни парламенту. Зокрема, він заявив, що в даний час Київ має основне завдання - досягнення миру, а також повернення анексованого Криму під контроль України, пише «Є!»  з посиланням на Бізнес UA.            

Таким чином, новий глава української дипломатії підкреслив:

Наскільки ви знаєте, гарант Конституції України запропонував ряд компромісних кроків. Перш за все, мова йде про такі, які спрямовані на відновлення зв'язків з нашим народом, який виявився за лінією дотику. Вже запущено процес обміну полоненими».

Згідно зі словами головного дипломата нашої країни, в процесі відновлення миру на Донбасі влади України могли б розглянути питання амністій ​​та зняття торгових обмежень. Він додав:

У разі якщо процес піде далі, ми почнемо шукати і думати над наступними кроками. Також ми будемо думати над модальностями повернення людей до мирного способу життя, проведенням амністії, відновленням повного контролю над нашими кордонами. Крім того, торгові обмеження також будуть зняті. В даний час не так важливо як ми будемо це робити, але важливо інше - на все це у нас є шість місяців».

Читайте також:Коломойський пропонує зняти з Росії частину санкцій