Резонанс
31 серпня 2019
Українського режисера Олега Сенцова немає ні в московському слідчому ізоляторі «Бутирка», ні в «Лефортово»
Сенцова немає ні в "Бутирці", ні в "Лефортово"
news-image
Спостерігачі відвідали Бутирський ізолятор, в тому числі перевірили спецблок, і не виявили там Сенцова. Раніше при відвідуванні СІЗО "Лефортово" адміністрація цього ізолятора їм сказала, що його там немає. Таким чином його місце перебування залишається невідомим", - зазначили правозахисники.

Перед цим джерело, "ознайомлене з ситуацією", повідомило агентству, що Сенцов нібито доставлений до Москви для обміну з українською стороною, пише «Є!»  з посиланням на Цензор.Нет.           

Раніше співробітниця Верховної Ради України Ганна Ісламова у фейсбуці повідомила, що "обмін завершився" і українці летять додому. Її запис репостнув призначений Верховною Радою генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

Пізніше з'явилася інформація про приліт літака з українцями в аеропорт "Київ", в аеропорту вже зібралися журналісти.

Раніше російські ЗМІ повідомили про те, що Україна і РФ близькі до узгодження обміну утримуваними особами за формулою "33 на 33". Однак, хто саме може бути звільнений в рамках процедури обміну, не повідомлялося.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на "перші результати" щодо обміну утримуваних осіб між Україною та Росією найближчим часом.

Читайте також:Медведчук і Рабінович вирушили до Москви, щоб провідати полонених і прискорити процес обміну, - Опозиційна Платформа - За Життя