У Мінсоцполітики спрогнозували зростання грошових переказів від трудових мігрантів
Загальний обсяг грошових переказів повинен вирости з $ 11,5 млрд, отриманих в 2018-му, до $ 12,2 млрд в 2019 році.
news-image

На поточний момент на постійній основі за кордоном працює 3,2 млн. українців. Ще від 7 до 9 млн. чоловік виїжджають туди періодично на заробітки, повідомив міністр соціальної політики України Андрій Рева, пише «Є!» з посиланням на ubr.ua.

І додав, що темпи зростання доходів закордонних трудяг поступово скорочуються. Що свідчить про зниження інтенсивності міграційних процесів.

Проте, в Мінсоцполітики очікують зростання грошових переказів від наших гастарбайтерів за підсумками 2019 року. І навіть видали свій прогноз на цей рахунок.

Загальний обсяг грошових переказів повинен вирости з $ 11,5 млрд, отриманих в 2018-му, до $ 12,2 млрд в 2019 році.

У міністерстві сподіваються на збільшення рівня оплати праці наших людей до кінця року. Збільшення трудової міграції не чекають. «Люди вже виїжджають не так масово, як раніше», - говорить Рева.

В Україні 3 млн. чоловік, які виїжджають - це багато. Це втрати для нашої країни, велика соціальна проблема, і ніякі гроші, які надсилають з-за кордону не можуть компенсувати того, що сім'ї поділяються, що діти виховуються без батьків або матерів. Часто люди змушені жити закордоном в не дуже хороших умовах. Не випадково, коли проводяться опитування, 20% людей відзначають, що вони більше не поїдуть працювати за кордон », - говорить Рева.

Кожен день ми відповідаємо на це питання, пояснюючи суть подій, що відбуваються у вечірній розсилці UBR

За словами міністра соціальної політики, нинішня трудова міграція не сама масова в історії України. Люди активніше втекли з країни на початку 90-х після розвалу СРСР.

Після розвалу Радянського союзу до 7 млн. Чоловік на постійній основі працювали за кордоном. Після 2000-х років, коли економічна ситуація почала поліпшуватися, люди теж стали повертатися. Але після подій 2014 року, після російської агресії, з втратою великої частки промислового потенціалу України, люди знову почали виїжджати. Пік цієї міграції припав на 2015-2017 роки », - зазначив міністр.

Читайте також:Майже п'ята частина працездатного населення України перебуває за кордоном