Світ
27 серпня 2019
Масштабні пожежі в Амазонії: президент Бразилії відмовився від допомоги G7 (фото)
Президент Франції повідомив, що на саміті G7 було прийнято рішення "негайно" виділити на боротьбу з пожежами у Бразилії 22 мільйони доларів.
news-image

Президент Бразилії Жаїр Болсонару відмовився прийняти допомогу країн G7 для боротьби з пожежами в тропічних лісах Амазонії. Він заявив, що розцінює це, як "спроби втручання у суверенітет країни".

Про це лідер найбільшої країни Латинської Америки написав на своїй сторінці у Twitter. Болсонару наголосив, що ця пропозиція свідчить, що до Бразилії ставляться як до "колонії чи нічийної землі", пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Ми проти необґрунтованих нападів президента Макрона на Амазонку, які він маскує за ідеєю "альянсу" G-7, нібито "врятувати" ліси Амазонії, наче ми колонія чи нічия земля, – написав Болсонару.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що на саміті G7 було прийнято рішення "негайно" виділити на боротьбу з пожежами у Бразилії 22 мільйони доларів.

За словами Макрона, Париж також готовий надати військову допомогу для боротьби з масштабною лісовою пожежею протягом лічених годин.

Тим часом ліси у Бразилії продовжують горіти. Наразі відомо про 40 тисяч окремих пожеж у тропічній зоні. З кожним днем площа займань лише продовжує зростати. До речі, бразильський лідер прийняв пропозицію прем’єра Ізраїлю Нетаньяху про літак і спецпідтримку у гасінні пожежі.

Збільшення пожеж екоактивісти пов’язують із політикою бразильського лідера Жаїра Болсонару. На їх думку, він заохочує підпали, щоб звільнити землю для аграрної та видобувної промисловості.

Читайте також: У Греції туристів евакуювали через потужні лісові пожежі