Суспільство
23 серпня 2019
Рабінович: Вітаю харків'ян з днем міста і днем визволення Харкова від фашистських загарбників
23 серпня Харків відзначає річницю визволення від німецько-фашистських загарбників.
news-image

Співголова ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ Вадим Рабінович привітав жителів Харкова з Днем визволення від німецько-фашистських загарбників.

Про це він заявив під час підготовчого депутатського засідання у Верховній Раді України, пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

Хочу нагадати, що сьогодні Україна відзначає ще одне велике свято - сьогодні день визволення Харкова від німецько-фашистських загарбників. День Харкова! Це велике місто, друге за чисельністю населення в нашій країні. Хочу привітати харків'ян і, сподіваюся, присутні до цього приєднаються», - заявив парламентарій.

На цю заяву Вадима Рабіновича відреагував головуючий на засіданні глава партії «Слуга народу» Дмитро Разумков.

Треба подякувати всім нашим захисникам, які звільняли нашу Батьківщину. Це дійсно свято, і будь-яке місто, і село, які наші діди звільняли - це для нас свято, і про нього не можна забувати», - сказав він.

Вадим Рабінович, в свою чергу, подякував колезі «за розуміння».

Нагадаємо, що 23 серпня Харків відзначає річницю визволення від німецько-фашистських загарбників. Окупація міста тривала 641 день з 24 жовтня 1941 року до 23 серпня 1943 року. До моменту остаточного звільнення було зруйновано 200 тис. кв. м житлової площі, повністю виведені з ладу всі споруди комунального господарства, в місті не залишилося діючих підприємств.

Всього за 21 місяць окупації було вбито і закатовано понад 256 тисяч мирних жителів, 164 тисяч насильно вивезені на примусові роботи. З 900 тисяч довоєнного населення в місті залишилося 200 тисяч чоловік.

Читайте також:Цього дня 1939 року було підписано пакт Молотова-Ріббентропа