Політика
22 серпня 2019
У РФ вважають безглуздою заяву Зеленського про умови її повернення у «Велику вісімку»
Речниця МЗС Росії хоче консультувати президента України, "поки штат МЗС не укомплектований".
news-image

У Міністерстві закордонних справ РФ вважають безглуздою заяву президента України Володимира Зеленського про умови повернення Росії у «Велику вісімку». Про це заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова, передає «Є!»

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що повернення Росії до «Великої вісімки» можливе лише за умови повернення Україні анексованого Криму, припинення війни на Донбасі та звільнення українських політв’язнів і моряків.

Коментуючи цю заяву Захарова написала:

Шановний пане Президенте України, Вам підсунули позбавлений сенсу набір літер... Щодо сигналів. Їх чекають від Вас. І не в соцмережах, а в реальності».

Захарова наголосила, що Росія і так перебуває у порядку денному центральних світових форумів, адже учасники цих форумів обговорюють її регулярно. 

Якщо під «високою дипломатією» Ваші радники розуміють міжнародні майданчики, форуми і клуби, то найвищою є все-таки Радбез ООН, де Росія бере участь і в формуванні порядку денного, і в реалізації світової політики. Не треба ображати центральний орган Організації Об'єднаних Націй, чиї рішення є обов'язковими для виконання. До речі, Мінські угоди були підтримані резолюцією Ради Безпеки. Відповідно, Україна зобов'язана їх виконати", - написала Захарова.
Буду Вас по-братськи періодично консультувати, доки Ви не укомплектували МЗС України. А то ніяково навіть: нібито, знову ж по-братськи, хотіли нас потролити, а вийшло як завжди, хоч і по-братськи», — додала речниця МЗС Росії.

Нагадаємо, «Велика вісімка» перетворилася у «Велику сімку» після виключення з об'єднання Росії у 2014 році за анексію Криму та війну на Донбасі. На сьогодні до складу «Великої сімки» входять США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія та Японія.

Читайте також: «Є речі, які можна обговорювати», — Путін про Донбас після зустрічі з Макроном