Політика
20 серпня 2019
Рабінович: Нова влада пішла тим же згубним шляхом, яким йшли її попередники
Політик вважає, що сьогодні влада має розставити для себе пріоритети.
news-image

Новообраний депутат, співголова політичної партії «Опозиційна платформа - За життя» Вадим Рабінович стверджує, що його «не хвилює кількість комітетів» у Верховній Раді України дев'ятого скликання - його хвилює те, чим в цих комітетах будуть займатися народні обранці.

Про це політик заявив журналістам у вівторок, 20 серпня, повідомляє «Є!» з посиланням на сайт політичної партії «Опозиційна платформа - За життя».

«Кількість комітетів мене не хвилює! Хочете 23? Нехай буде 23! Хочете один? Нехай буде один! Мене цікавить, чим в цих комітетах будуть займатися. Якщо відновленням миру, то ми - ваші союзники. Якщо економікою, то ми - ваші союзники. Давайте вже починати працювати! А займатися «балаканиною», «державою в смартфоні» або приватними польотами на Марс я не хочу», - заявив Вадим Рабінович.

Політик вважає, що сьогодні влада має розставити для себе пріоритети. 

«Раніше вони говорили про мир і економіку, а тепер питання Донбасу об'єднали невідомо з чим, створили «монстроподібний» комітет - «міністерство правди» під Ткаченко ... Вони йдуть тим же згубним шляхом, яким до них йшли всі випадкові люди при владі. Порошенко зараз, напевно, дивиться на своїх послідовників і радіє, бо вони продовжують його справу ... Під час своєї каденції Порошенко узурпував владу, не надавши належні комітети опозиції (за це він ще відповість). Якщо ця влада продовжить таку політику, то ми все зрозуміємо, що це такі ж «порошенки», - заявив парламентарій.

Що стосується подальшого порядку денного, то влада, на думку Вадима Рабіновича, не може сказати, що вона готова віддати опозиції. 

«Нова команда обіцяла дотримуватися українських законів, а згідно із законом наша партія повинна отримати три комітети, два - партія Порошенко і так далі ... Це все розписано, і гадати не треба, а треба було витратити 30 секунд часу! Але ми, як бачите, сидимо цілодобово, невідомо що з'ясовуємо, а «молода команда» не може зрозуміти, як зробити так, щоб нікому нічого не дати і одночасно дотримати закон. Так не вийде!», - заявив народний депутат.

Він нагадав, що ця влада прийшла на двох гаслах - це «мир» і «відновлення економіки».

«Але вчора ми почули заяву лідера партії «Слуга народу» Дмитра Разумкова про те, що «швидкого миру не буде», а сьогодні представник президента в Кабміні Андрій Герус заявив, що «зима буде важкою»- запасів вугілля і газу недостатньо. Потрібно про це думати: мир встановлювати, економікою займатися! А ми обговорюємо «державу в смартфоні» ... Одна балаканина і заяви, як у Порошенка! Краще не стає. Світ знаходиться в нестабільному стані, всі очікують серйозну фінансову кризу. Нам уже потрібно створювати «подушку безпеки», припиняти риторику війни, а влада нічого не робить, а потім все спише на кризу», - резюмував Вадим Рабінович.

Читайте також:10% від награбованого, – у Зеленського пропонують платити викривачам корупції