Ціну на електроенергію для неприбуткових споживачів можна знизити на 20%, — Герус
Команда президента розробила проекти рішень, які дозволять зупинити зростання цін на електроенергію.
news-image

Представник президента України у Кабінеті міністрів Андрій Герус під час брифінгу заявив, що ціну на електроенергію для непобутових споживачів можна знизити на 20%.

Трансляція брифінгу велася на сторінці Офісу президента у Facebook, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

За його словами, команда президента розробила проекти рішень, які дозволять зупинити зростання цін на електроенергію.

«Необхідно розглянути три рішення, які сумарно повинні привести до істотного зниження ціни електроенергії для непобутових споживачів», — заявив він.

Герус наголосив на необхідності переглянути постанову уряду про покладання спеціальних обов'язків на «Укргідроенерго» і «Енергоатом» на користь збільшення обов'язків для Укргідроенерго.

«Це дасть можливість знизити тариф «Укргідроенерго» більш ніж у три рази. Зараз це 32 коп. на кВт/год, а очікується 8-9 коп», — зазначив Герус.

Крім того, необхідно врегулювати питання з так званими прайс-кепами, повідомив представник президента України у Кабінеті міністрів. Зокрема, є сенс підняти на близько 10% максимальну нічну ціну, а максимальну денну ціну знизити на 15-20%.

«Якщо ці три заходи прийняти, то може бути близько 20% зниження для кінцевого споживача для всіх споживачів: великих, середніх і малих, бюджетних установ і організацій», — пояснив Герус.

Раніше Націонала комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) встановила новий тариф на послуги з передачі електроенергії Укренерго. Цей тариф знизиться вдвічі.

Читайте також:Падіння цін: подешевшали електроенергія, газ і кондиціоноване повітря