Україна збільшила транзит нафти до Європи на 16,1% за місяць
Попри зростання обсягів транзиту нафти порівняно з червнем 2019 року, обсяги транзиту скоротилися майже на 17% порівняно з липнем 2018 року.
news-image
Обсяги транзиту нафти через магістральні нафтопроводи України у липні 2019 року зросли на 16,1% проти попереднього місяця.
 
Про це повідомляє прес-служба Укртранснафти, пише «Є!» з посиланням на Громадське.
 
Водночас там зазначають, що попри зростання обсягів транзиту нафти порівняно з червнем 2019 року, обсяги транзиту скоротилися майже на 17% порівняно з липнем 2018 року.
 
«У липні Укртранснафта забезпечила безперебійний транзит нафти впродовж усього місяця та виконала місячний план з транспортування нафти», — повідомили у прес-службі компанії.

Там зазначають, що падіння обсягів транзиту нафти, яке спостерігається весною та влітку 2019 року, пов'язане з потраплянням до трубопроводу «Дружба» російської нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних речовин. Це призвело до зупинки транзиту російської нафти до ЄС.

Наразі Укртранснафта отримала від Росії компенсацію у розмірі 2,9 мільйона євро за недоотриманий прибуток від транзиту нафти через зупинку трубопроводу. На початку серпня розмір цієї компенсації складав 2,3 мільйона євро.

Читайте також:До Одеси доставили першу в історії України партію нафти із США