Суспільство
13 серпня 2019
Дев'ять жінок звинуватили Пласідо Домінго в сексуальних домаганнях
Співак заявив, що ці твердження не відповідають дійсності.
news-image

Дев'ять жінок виступили з твердженнями, що піддавалися сексуальним домаганням з боку іспанського співака Пласідо Домінго. Про це повідомило агентство Associated Press, передає «Є!

Зазначається, що вісім співачок і одна танцівниця розповіли журналістам про те, що з кінця 1980-х років в різний час приблизно протягом 30 років піддавалися домаганням з боку Домінго. Три жінки сказали, що Домінго намагався їх поцілувати. Одна зі співрозмовниць агентства стверджує, що співак рукою заліз їй під спідницю. Зазначені випадки нібито мали місце в тому числі і на території США.

Проте лише одна з дев'яти жінок погодилася, щоб її ім'я було опубліковано. Це співачка Патриція Вульф, вона виступала разом з Домінго в Вашингтоні. Сім з дев'яти співрозмовниць агентства вважають, що їхній кар'єрі було завдано збитків через те, що вони відкинули Домінго.

За даними агентства, ще кілька жінок повідомили, що відчували дискомфорт через регулярні загравання з боку Домінго. Одна зі співрозмовниць агентства сказала, що співак вибрав її для спільних виступів в 1990-х роках, а потім наполегливо запрошував на побачення.

AP підкреслює, що близько 30 опитаних журналістами осіб серед музикантів, співаків, танцівників і працівників сцени сказали, що Домінго в їх присутності виявляв наполегливий інтерес до молодих жінок і іноді поводився непристойно.

У заяві 78-річного Домінго, наданій AP, йдеться, що "звинувачення 30-річної давності з боку неназваних осіб надзвичайно пригнічують". Співак підкреслив, що наведені агентством твердження не відповідають дійсності.

Однак, боляче чути, що я міг засмутити когось, змусити відчувати дискомфорт, не дивлячись на те, як давно це було, а також якими благими були мої наміри", - додав він.

Домінго зазначив, що вступав в будь-які відносини тільки з обопільної згоди.

Читайте також: Полковник, який сексуально домагався підлеглих, отримав не покарання, а підвищення