Війна
7 серпня 2019
За час оголошеного перемир’я на Донбасі Україна втратила шістьох військових, – Хомчак
Вчора бійці загинули від пострілу із гранатомета, до якого була прикручена міна 82-міліметрового міномету.
news-image

З початку оголошення нового перемир’я 21 липня у зоні ООС загинули шість українських бійців, ще дев’ять отримали поранення. Загалом кількість ворожих обстрілів скоротилась, однак є непоодинокі випадки, де вони мають прицільний характер.

Про це під час брифінгу, який транслював телеканал ZIK, розповів начальник Генштабу Руслан Хомчак, пише «Є!».

Він наголосив: ЗСУ дотримуються домовленостей про перемир’я. Кількість обстрілів набагато зменшилась, усі вони несуть неприцільний характер.

«Протилежна сторона також зменшила кількість обстрілів, але є непоодинокі факти, де обстріли мають, іноді, і прицільний характер. В основному це стосується району Павлополя та Світлодарська», – розповів Хомчак.

Він наголосив: такий прикрий випадок стався вчора – загинули чотири українські військовослужбовці.

«Взагалі з початку оголошеного перемир’я, з 21 липня, в ЗСУ в районі виконання завдань ООС загинули шість військовослужбовців, також поранено дев’ять. У цьому місяці – чотири військовослужбовці, які загинули вчора», – наголосив Генерал.

Він розповів: вчора бійці загинули від пострілу із гранатомета, до якого була прикручена міна 82-міліметрового міномету.

«Вона влучила прямо в окоп, де військові ЗС проводили інженерне обладнання своїх позицій. Як правило, такі обстріли – рідкість, але вони є. Військовослужбовці готові були надати відповідь, але, за нашою розвідувальною інформацією, після нанесеного обстрілу противник покинув свої позиції і досі його там немає», – наголосив Хомчак.

Він додав: станом на поточну добу у зоні ООС не зафіксовано жодного обстрілу. 

Читайте також:Втрати на Донбасі: названо імена загиблих морпіхів