Події
31 липня 2019
Чиновнику Міноборони за 350 тис грн хабара призначили штраф
Суд призначив штраф у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
news-image

Суд затвердив угоду про визнання винуватості підполковника Міноборони та призначив обвинуваченому 25,5 тис. грн штрафу. Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 19 липня, передає «Є!»

Чоловік працював помічником начальника управління з фінансово-економічної роботи начальника фінансово-економічного відділу Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міноборони.

У листопаді 2016 він одержав 350 тис. грн начебто за швидке перерахування коштів на користь МКП «Праця» за капітальний ремонт будівель штабу і казарми в селі Дачне Одеської області.

У 2016 році дії військового підозрювали за ч.3 ст.368 КК, тобто в отриманні неправомірної вигоди для себе, що карається позбавленням волі. Але під час розгляд справи в суді кваліфікацію змінили на ч. 2 ст. 369-2 КК – що гроші бралися за вплив на іншу особу, а саме на на т.в.о. начальника Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління. З таким формулюванням чоловік визнавав вину і уклав угоду з прокурором.

Суд призначив штраф у розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 25,5 тис. грн.

Читайте також: У Львові поліцейський отримав хабара у розмірі 12 тис. доларів