В Україні збільшиться кількість одержувачів субсидій
Представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив про плани Офісу президента розширити число одержувачів субсидій.
news-image

Представник президента Володимира Зеленського в Кабінеті міністрів Андрій Герус заявив про плани Офісу президента розширити число одержувачів субсидій, пише «Є!» з посиланням на Апостроф.

Зокрема, планується збільшити число пенсіонерів, які отримуватимуть субсидії.

"Але що ми точно можемо робити, і це не залежить від ціни газу - це субсидії. Деякі домогосподарства, які повинні були б користуватися субсидіями, тому що вони бідні, втратили на них право. Ми аналізуємо, як можна змінити критерії для того, щоб люди, які дійсно потребують допомоги, змогли отримувати субсидії. За моїми оцінками, мова десь про додаткове один мільйон сімей, яким також може надаватися адресна допомога. Серед цього мільйона, думаю, в значній мірі будуть пенсіонери, яким більше 70 років, тому то це незахищена категорія ", - розповів представник Зеленського в Кабміні.

Нагадаємо, з 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Пенсіонери отримують гроші для оплати комунальних платежів за лютий разом з пенсією. Пенсіонери серед субсідіантов складають близько 75%. Всі інші громадяни можуть отримати субсидії в Ощадбанку.

Читайте також:В Україні починають нараховувати пеню за борги за комуналку