Політика
19 липня 2019
Агітатор «Слуги народу» розповів про підкупи виборців і «сітку» штабу скандальної Мар'яни Безуглої
У штабі скандальної мажорітарщиці від партії «Слуга народу» Мар'яни Безуглої, яка балотується в народні депутати за київським округом №217 на Оболоні, влаштовують платну агітацію і вибудовують «сітку» з підкупу виборців
news-image

Про це розповів волонтер штабу, який представився Олексієм, пише «Є!» з посиланням на на Youtube

Агітатори працюють 4 години на день. Тобто у них дві зміни: одна - вранці, інша - ввечері. І за це вони отримують 100 гривень на годину. Тобто 400 гривень за зміну. Трудові відносини при цьому ніяк не оформляються. Мене це, до речі, здивувало. Немає ні волонтерського договору, ні трудового договору. Тобто просто ти приходиш, кажеш: «Я такий-то» і тобі за це дають гроші, якщо ти відпрацював», - розповів активіст.

Він також повідомив, що кошти агітаторам видаються в відкриту безпосередньо в штабі Зе-кандидата Безуглої.

Оплата проходить таким чином, що в чаті пишуть, о котрій годині можна прийти і забрати. Все абсолютно відкрито. Називаєш прізвище, підписуєшся і тобі дають гроші прямо там в штабі. Коли я прийшов туди в перший раз, нам сказали, що будуть розраховуватися один раз в три дні. Але за фактом розраховувалися частіше, але іноді і затримують. Деякі люди говорили, що їм взагалі не виплатили. Тобто вони відпрацювали, хочуть забрати свої гроші, а їм нічого не видають», - розповів волонтер.

Він також підкреслив, що кандидат Мар'яна Безугла повністю в курсі того, що відбувається в штабі, оскільки вона особисто спілкувалася з агітаторами.

Я повністю впевнений, що вона (Безугла, - ред.) В курсі і знає, що відбувається, так як вона часто приходить в штаб, вона знає, що ми агітатори. Вона постійно запитує, чи є у нас питання. Ну тобто вона може щось запитати. Так що я впевнений, що вона в курсі всього цього», - заявив Олексій.

Волонтер зняв на свій смартфон як в штабі Безуглої проходить видача грошей агітаторам, щоб передати цю інформацію в правоохоронні органи.