Політика
17 липня 2019
Володимир Духно: «Вугільна промисловість - ключ до енергонезалежності країни»
Кандидат в народні депутати від Кіровоградщини, правоохоронець Володимир Духно закликав новий парламент розробити стратегію розвитку вугільної промисловості.
news-image

Кандидат в народні депутати від Кіровоградщини, правоохоронець Володимир Духно закликав новий парламент розробити стратегію розвитку вугільної промисловості, пише «Є!».

«Зараз ми змушені купувати вугілля за кордоном, адже своєї здобичі нібито не вистачає. При цьому на державному рівні не приймаються рішення, які сприяли б відродженню вітчизняної вугільної промисловості», - зазначає Володимир Духно.

Правоохоронець акцентує увагу на необхідності повернути професії шахтаря статусність:

«Складається враження, що людям цілеспрямовано створюють умови роботи, при яких вони просто змушені звільнятися. Соціальні стандарти практично відсутні. Це веде до того, що шахти будуть закриватися, а в новинах ми як і раніше будемо чути про загибель працівників в шахтах».

Володимир Духно переконаний, що найближчим часом необхідно разом з експертами напрацювати такі законодавчі ініціативи, які дійсно забезпечать гідні умови праці та рівень заробітної плати.

«Перший крок вже зроблений. Скасовано схеми «Роттердам +». Але це тільки початок. Попереду багато роботи і ми зобов'язані працювати в цьому напрямку», - резюмує Володимир Духно.

Читайте також:Рабінович: Українці все ще чекають пробудження Голобородько і повернення миру (відео)