Події
16 липня 2019
Зеленський призначив у наглядову раду ПриватБанку подругу актриси «95 кварталу» Олени Кравець
Також жінка є дружиною заступника голови правління Укргазбанку.
news-image

Президент Володимир Зеленський призначив у наглядову раду ПриватБанку подругу актриси "95 кварталу" Олени Кравець, криворіжанку Юлію Мецгер. Також вона є дружиною заступника голови правління Укргазбанку Євгенія Мецгера, який теж родом із рідного міста глави держави, передає «Є!» із посиланням на Обозреватель.

Указ про призначення опублікований на сайті Кабінету міністрів. Згідно з документом, Мецгер представлятиме інтереси держави в ПриватБанку, а призначили її за квотою Володимира Зеленського.

Юлія Мецгер, як і президент, родом із Кривого Рогу. Крім того, в Києві вона тісно спілкувалася із акторами студії "Квартал 95".

Так, актриса Олена Кравець неодноразово публікувала у соцмережах фотографії за участю Мецгер із відпочинку і "дівіч-вечорів".

Раніше Мецгер працювала юристом в Укрексімбанку. Водночас її чоловік Євген є заступником голови наглядової ради Укргазбанку. Свою нову посаду вона буде займати три роки. Примітно, що і Юлія, і Євгеній Мецгери раніше працювали в Укрексімбанку. А сам Євгеній також щонайменше навчався у Кривому Розі (закінчив Криворізький економічний інститут). Однак досі кар'єра Юлії розвивалася менш стрімко.

Тепер же Мецгер, як член Наглядової ради ПриватБанку, зможе впливати і на кадрові призначення в банку, і на політику самої фінустанови. А в руках "друзів президента" опинилися два великі українські держбанки.

Читайте також: У Зеленського хочуть скликати позачергове засідання Верховної Ради