Події
16 липня 2019
Заберуть своїх віддадуть наших: домовилися про обмін полоненими
Президент України Володимир Зеленський на перемовинах у Нормандському форматі домовився з Путіним про обмін полоненими та перемир'я.
news-image

Президент України Володимир Зеленський на перемовинах у Нормандському форматі домовився з Путіним про обмін полоненими та перемир'я.

Про це на брифінгу розповів заступник голови Офіса президента України із зовнішньополітичних питань Вадим Пристайко, повідомляє «Є!» з посиланням на Gazeta.

Він сказав, що це була продуктивна розмова.

"Впродовж місяця домовилися здійснити обмін певної кількості як ми назвали наших бранців. Президент Зеленський говорив про 10 на 10, 15 на 15, в принципі ми не замикаємося навколо кількості людей, наше завдання - обміняти, отримати наших людей назад і розблокувати той процес обміну всіх на всіх, про який ми говоримо і який до цього часу був заблокований", - заявив Пристайко.

Верховна рада ухвалила у першому читанні законопроект про правовий статус та соціальні гарантії осіб, незаконно позбавлених волі, заручників, або засуджених на тимчасово окупованих територіях України та за її межами.

Читайте також:МЗС РФ про обмін українських моряків: Думаємо над цим