Війна
16 липня 2019
В Італії затримали трьох найманців, які воювали на Донбасі проти України
Окрім зброї й амуніції, при затриманні було вилучено й неонацистську символіку.
news-image
Італійська поліція затримала трьох осіб, які в якості найманців воювали проти України на Донбасі. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.

У результаті спецоперації затримано троє осіб: колишній інспектор італійської митниці і активіст ультраправої партії Forza Nuova 60-річний Фабіо дель Берджіоло, 51-річний італієць Фабіо Бернарді та 42-річний швейцарець Алессандро Монті. Поліції стало відомо, що один із підозрюваних незаконно зберігав арсенал зброї, в тому числі ракету класу «повітря-повітря» MATRA, яка є на озброєнні Збройних сил Катару.

Арсенал був знайдений в провінції Павія. Поліцейські також вилучили 9 штурмових гвинтівок, кулемет Scorpion, 3 рушниці, 7 пістолетів, 20 багнетів, 306 частин вогнепальної зброї, 831 боєприпас різного калібру. Окрім зброї й амуніції, при затриманні було вилучено й неонацистську символіку.

Скоріш за все, вилучену боєголовку затримані мали намір продати на чорному ринку.

Розслідування проти затриманих італійських найманців розпочалося приблизно рік тому, коли поліцейський штаб в Турині почав стежити за певними людьми, пов'язаними з політичними рухами ультраправих і які воювали на Донбасі на боці сепаратистів.

Читайте також:«112 Україна» покаже фільм про «громадянський конфлікт» на Донбасі. Герої стрічки - Путін і Медведчук