На Одеському міжнародному кінофестивалі покажуть трейлер фільму Сенцова
Продюсером стрічки виступила український кінопродюсер Анна Паленчук
news-image

У суботу на Одеському міжнародному кінофестивалі буде представлено трейлер фільму Олега Сенцова "Номери". Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури України, інформує «Є!», з посиланням на УНН.

Так, "Номери" - це повномертажна художня стрічка, що була створена за однойменною п'єсою Олега Сенцова "Номери" та наразі перебуває на фінальній стадії виробництва. Минулого року проект фільму було представлено в рамках Пітчингу Одеського міжнародного кінофестивалю. Згодом проект отримав фінансування від Мінкульту.

Фільм створювався під безпосереднім творчим керівництвом Олега Сенцова, що здійснювалося за допомогою листування. Співрежисером виступив Ахтем Сеітаблаєв, український режисер та актор кримськотатарського походження, відомий за такими фільмами, як: "Хайтарма", "Чужа молитва", "Кіборги".

За жанром фільм є гротескно-сатиричною антиутопією та оповідає про існування десяти звичайних людей, так званих "номерів" у замкненому середовищі. День за днем вони дотримуються усталених правил їх світу та підпорядковують своє існування верховному Богу - Нулю, доки одного дня один з номерів не вирішує зруйнувати незмінну систему.

Продюсером стрічки виступила український кінопродюсер Анна Паленчук.

Копродюсером виступив польський продюсер та президент Польської кіноакадемії Даріуш Яблонський та польська компанія Аpple Film Production.

Читайте також: Визначилися лідери парламентських виборів: дані соцопитування