Суспільство
13 липня 2019
Українці запустили флешмоб в підтримку онкохворого киянина
Активісти закликають допомогти 31-річному киянину Олександру Горбачову, який бореться з раком легенів четвертого ступеню.
news-image

#Alexcanfly - таким чином друзі Олександра не лише намагаються підтримати його морально, але й назбирати кошти на переліт спеціальним медичним літаком, щоб продовжити лікування в Україні, передає «Є!».

Коли мені діагностували рак, я працював у США. І зараз я перебуваю в клініці Нью Йорка - Memorial Sloan Kettering Cancer Center, але мої дні тут лічені і залишатися далі на лікуванні в цій клініці немає можливості, - пише Олександр.

Сам він пояснює на сторінці збору коштів , що не збирається здаватися, і прагне продовжувати боротьбу на рідній землі:

Я веду боротьбу з раком легенів вже майже три роки. Поки перемагає він, але важливо не те, хто виграв битву, а те, хто виграв війну. Я буду боротися до останнього подиху, якщо навіть для цього мені тепер потрібен вентилятор легких. Кажуть: «Рідна земля допомагає» і я в це вірю.

Він також додав, що боротьба йшла з перемінним успіхом, але два місяці назад рак завдав йому «потужного удару» і він впав в кому. За його словами, лише дивом йому нині вдалося з неї вийти і наразі більше за все хоче повернутися додому, до своїх близьких в Україні та якнайшвишде розпочати лікування.

На жаль, я не можу купити собі квиток на літак і зайняти місце біля ілюмінатора. Для того, щоб я зміг повернутися в Україну, мені потрібно не місце, а цілий літак, апарат штучної вентиляції легенів і команда лікарів, які будуть підтримувати в мені життя під час трансатлантичного перельоту на меншій висоті, ніж літають пасажирські літаки, - добавив він.

 

Для перельоту треба зібрати 100 тисяч доларів. Нині на сторінці збору коштів, зібрано більше 40 тисяч доларів. 

Основний збір ведеться на платформі GoFundMe:

 https://www.gofundme.com/f/i-believe-i-csn-fly…

 

Реквізити особистої картки Сашка:

5221 1911 0026 7037 - Приватбанк.

 

Сторінка для більш детальної інформації у Facebook - 

https://www.facebook.com/alexcanfly1