Поїзд Київ-Москва приносить Укрзалізниці більше прибутку, ніж 5 найприбутковіших внутрішніх поїздів
Загалом топ-5 найприбутковіших міжнародних напрямків Укрзалізниці — до Москви.
news-image
В Укрзалізниці назвали перелік найбільш прибуткових поїздів за перше півріччя 2019 року. Так, найприбутковішим виявився поїзд №5/6 сполученням Київ-Москва. Він приніс більше прибутків, ніж 5 найприбутковіших внутрішніх поїздів.

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське.

Так, за перше півріччя 2019 року поїзд сполученням Київ-Москва приніс компанії 117,7 мільйона гривень, при тому, що він заповнений на дві третини. Для порівняння 5 найбільш прибуткових поїздів на внутрішніх напрямках принесли за півроку 101,1 мільйона гривень прибутку.

Загалом топ-5 найприбутковіших міжнародних напрямків Укрзалізниці — до Москви. Вони за перші пів року принесли Укрзалізниці 230 мільйонів гривень прибутку. Їхня заповненість склала від 60% до 77%.

Найбільш прибутковим внутрішнім поїздом став Київ-Одеса, який приніс 32,1 мільйона гривень прибутку. Його заповненість склала 88%. Другим найбільш прибутковим внутрішнім поїздом став Київ-Дніпро, який приніс 23,9 мільйона гривень прибутку при заповненості на рівні 93%.

Найбільш збитковими поїздами в Україні за перші півроку стали Київ-Маріуполь (101,4 мільйона гривень збитку при заповненості 91%), Київ-Рахів (78,9 мільйона гривень збитків при заповненості 90%) та Херсон-Львів (61,3 мільйона гривень збитків при заповненості 95%).

Нагадаємо, що на початку 2019 року в Укрзалізниці анонсували зменшення кількості поїздів з Росією через падіння попиту на них.

У 2018 році, Укрзалізниця скасувала прямі поїзди та причіпні вагони до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова. Звільнені від перевезень поїзди використовують для перевезень всередині України.

Авіасполучення між Україною і Росією було припинено 25 жовтня 2015 року. Умовою відновлення авіаційного сполучення між Україною та РФ Мінінфраструктури назвало припинення російськими компаніями польотів у Крим та сплати всіх штрафних санкцій за незаконні польоти.

Улітку 2017-го російське видання «Коммерсант» повідомило, що Україна скасовує потяги в РФ. Однак, в Укрзалізниці тоді спростували цю інформацію. 

Читайте також:Google Maps буде повідомляти про завантаженість автобуса або поїзда