Суспільство
10 липня 2019
Асфальт в землю: «нова технологія» ямкового ремонту на Полтавщині (відео)
На ділянку виділили лише 300 тисяч гривень – це, кажуть дорожники, або сотня метрів рівної дороги, або кілька кілометрів у латках.
news-image

Світлини з Полтавщини, на яких дорожники латають аварійну ділянку шляху, наробили галасу в мережі, бо на них навіть неможна розібрати, де саме дорога, яку лагодять майстри. Журналісти знайшли скандальну ділянку обласної дороги та з’ясували, скільки витратили на такий її ремонт, ідеться в сюжеті ТСН, пише «Є!».

Жителі села Середняки на Полтавщині не добирають слів, коли йдеться про відремонтованій напередодні шмат дороги. 

"Ми тут у яму заїздили, а тепер стрибаємо. Який сенс?" - не розуміють водії. Цей ямковий ремонт обурив не лише місцевих, а й сотні користувачів інтернету, адже фото самого процесу з’явилися на сторінці об’єднаної громади і цей допис викликав резонанс. "Цікаво, скільки коштів витрачено на ці нові технології?" - питали юзери.

Місцеві жителі переконують, що їхати обласною трассою швидше за 20-30 км/год неможливо. За кілька сотень метрів від аварійної ділянки розпочинається гладенька дорога, яку зробили минулого року, але її протяжність невелика – десь зо 300 метрів. Далі бруківка – і там ситуація ще гірша. Люди кажуть, що цими дорогами мусять пересуватися швидкі – і ніхто не хоче опинитися на місці хворого.

Ремонтники у відповідь на скарги пояснюють, що грошей для ремонту виділяється обмаль, а на цю ділянку цьогоріч витратять лише 300 тисяч гривень – це, кажуть дорожники, або сотня метрів рівної дороги, або кілька кілометрів у латках. 

"Чесно кажучи, я думав, що аби тільки наші підрядники ці робили. Просто невдале фото", - каже керівник ДП "Агентство місцевих доріг Полтавської області" Олексій Басан. Він і сам спершу не зрозумів, що то за ремонт такий – засипати асфальт у землю. Подивившись на латки, визнає: покриття не рівне, але зробити по-іншому за ті ж гроші неможливо. "Ми вперше приїхали за 20 років ремонтувати. Укласти рівно асфальт ямковим ремонтом фізично неможливо", - стверджує він.

Разом із керівництвом громади вирішують витратити 130 тисяч гривень, що лишилися, на такий самий ямковий ремонт, який, кажуть, протримається 2-3 роки. А самі майстри обіцяють відновити пошкоджені грейдером латки вже за свій кошт.

Читайте також:НАБУ відкрило 6 справ за неефективне утримання автомобільних доріг