Політика
9 липня 2019
Визначилися лідери парламентських виборів: дані соцопитування
Лідером партійного рейтингу стала партія «Слуга Народу». У неї 42,5%.
news-image

У наступному парламенті будуть представлені п'ять партій - «Слуга Народу», «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ», «Європейська Солідарність», «Голос» і ВО «Батьківщина», пише «Є!» з посиланням на 7 днів Інфо.

Такі дані оприлюднила соціологічна компанія Seetarget на прес-конференції в ІА Interfax в Києві 9 липня.

 

Лідером партійного рейтингу стала партія «Слуга Народу». У неї 42,5%.

На другому місці партія «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ», у якої 14,5%.

Третє місце займає «Європейська Солідарність» - 8,2%, четверте - «Голос» - 7,5% і, нарешті, п'яте - ВО «Батьківщина» - 7,2%.

Решта партій не долають 5% -ний бар'єр.

Учасники прес-конференції відзначили, що партія «Слуга Народу» зберігає свої лідируючі позиції. У той же час спостерігається зростання рейтингу в ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ - ЗА ЖИТТЯ. 

«І якщо за партію «Слуга Народу» виборець голосує швидше емоційним способом, то при голосуванні за ОПОЗИЦІЙНУ ПЛАТФОРМУ - ЗА ЖИТТЯ включається раціональний фактор. Виборці голосують за них як за своїх. І цей рейтинг може зростати і далі, з огляду на довіру не тільки до лідера партії Юрія Бойка, а й до інших представників партії, можливо навіть до 17, і 18 відсотків. А ось рейтинг Опозиційного блоку опустився навіть нижче рівня статистичної похибки і передумов для поліпшення ситуації для Мураєва-Вілкула-Кернеса немає ніяких», - зазначив директор компанії Seetarget Олексій Боровський.

Також на прес-конференції були оприлюднені дані про ставлення українців до методів встановлення миру на Донбасі. 79% респондентів позитивно оцінюють ідею прямих переговорів з керівництвом Росії на тему світу на Донбасі.

Однозначно негативно проти прямих переговорів з Москвою виступають 7,1% опитаних. У той же час позитивно ставляться до можливості прямих переговорів з ЛНР і ДНР 52,4% респондентів. Про негативне ставлення до таких переговорів заявили 36,4% респондентів. Дослідження було проведено методом особистих інтерв'ю (face-to-face) з 1 по 7 липня соціологічною компанією Seetarget.

Територія дослідження - вся Україна (крім АР Крим і непідконтрольних територій Луганської та Донецької областей). Вибірка - 2009 респондентів. Похибка вимірювання складає не більше 2,4%.   

Читайте також:Поплавський: Винник – це наступний президент України (відео)