Війна
6 липня 2019
Снайпери, БМП та заборонені гранатомети: за добу бойовики 28 разів обстріляли позиції ООС
З 00.00 шостого липня зафіксовано два обстріли: поблизу Широкиного та хутора Вільний.
news-image

Минулої доби, 5 липня, бойовики 28 разів порушили режим припинення вогню. З них 12 разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 та 82 мм. Збройні формування відкривали вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї, повідомили у прес-службі операції Об'єднаних сил, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Обстріли зафіксовано у районах населених пунктів Водяне, Богданівка, Новотроїцьке, Миколаївка, Широкине, Мар'їнка, Новоселівка Друга, Красногорівка, Новогнатівка, Павлопіль, Авдіївка, Кримське, Новотошківське, Новолуганське, Золоте-4, Травневе, Світлодарськ. 

В результаті ворожих обстрілів два українських військовослужбовці отримали поранення, ще чотири – бойове травмування. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь з озброєння, що не суперечить Мінським домовленостям. За даними розвідки 5 липня двох окупантів знищено та трьох поранено, - повідомили у штабі ООС.

З 00.00 шостого липня зафіксовано два обстріли: поблизу Широкиного та хутора Вільний. Як повідомляв УНІАН, 5 червня на переговорах у Мінську були досягнуті нові домовленості про підготовку нової угоди щодо встановлення режиму тиші на лінії зіткнення і розведенні сил у Станиці Луганській.

Читайте також: Доба на Донбасі: 29 обстрілів, п'ятеро військових поранені
Читайте також: ЗСУ розбирають фортифікаційні споруди під Станицею Луганською