Половину світового заробітку отримують 10% людей
В цілому на 50% працюючих доводиться всього 6,4% всіх трудових доходів в світі.
news-image

На 10 відсотків найбільш високооплачуваних людей припадає майже половина всіх трудових доходів. Такі дані оприлюднила ООН, передає «Є!» із посиланням на УНН.

"На 20% найбільш низькооплачуваних працівників, а це 650 млн осіб, припадає менше 1% сукупного світового заробітку, а на 10% найбільш високооплачуваних - майже половина", - вказали в ООН з посиланням на доповідь Міжнародної організації праці.

Її автори зазначають, що з 2004 року на глобальному рівні нерівність в доходах працюючих людей дещо скоротилася. Однак вона збільшується на національному рівні, в основному у великих країнах з економікою, що розвивається - в Китаї та Індії.

Велика частина працюючих людей у світі отримують вкрай низьку заробітну плату. Багато з них не можуть вирватися з убогості. В цілому на 50% працюючих доводиться всього 6,4% всіх трудових доходів в світі, додали в ООН.

Середня заробітна плата половини працівників в світі, як повідомляється, становить всього 198 доларів на місяць. 10% найбідніших працюючих людей повинні працювати більше трьох століть, щоб заробити стільки ж, скільки найбагатші 10% отримують у рік.

Один з основних висновків доповіді МОП полягає в тому, що зростання доходів високооплачуваних людей супроводжується зниженням достатку працівників із середнім та низьким рівнем заробітку.

Читайте також: Зеленському нарахували першу зарплату на посаді президента