Події
5 липня 2019
НАБУ відкрило 6 справ за неефективне утримання автомобільних доріг
Національне антикорупційне бюро України відкрило 6 справ за неефективне утримання автомобільних доріг.
news-image

Національне антикорупційне бюро України відкрило 6 справ за неефективне утримання автомобільних доріг. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на УНН.

Національним антикорупційним бюро України за повідомленням відповідального за організацію та проведення аудиту заступника Голови Рахункової палати А. Майснера уже розпочато 6 кримінальних проваджень за фактами розтрати коштів субвенції (стаття 191 ККУ – 2 кримінальних провадження), нецільового використання бюджетних коштів (стаття 210 ККУ – 1); зловживання службовим становищем (стаття 364 ККУ – 1); службового підроблення (стаття 366 ККУ – 2).

Такі дані наведені у звіті Рахункової палати про результати аудиту ефективності використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах у 2018 році.

Факти порушення бюджетного законодавства, виявлені в діяльності 8 розпорядників та одержувачів коштів субвенції (а саме Департаменті інфраструктури та промисловості Кіровоградської ОДА, Службі автомобільних доріг у Кіровоградській області, Управлінні розвитку та утримання мережі 7 автомобільних доріг області Луганської ОДА, Управлінні інфраструктури Миколаївської ОДА, Державному підприємстві "Агентство місцевих доріг Полтавської області" та Департаменті будівництва, містобудування і архітектури та житлово-комунального господарства Полтавської ОДА, Управлінні капітального будівництва Тернопільської ОДА, Службі автомобільних доріг у Тернопільській області), мають ознаки кримінальнихправопорушень, передбачених статтями 191, 210, 364, 366, 367 Кримінального кодексу України (далі – ККУ).